Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

10 mei 2019
Eurowings presenteert virtuele interlining in nieuw platform

 


Vanaf nu kunnen Eurowings klanten talrijke aansluitende vluchten boeken tegen aantrekkelijke prijzen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het nieuw ontwikkelde Eurowings Flight Platform, dat het principe van “virtuele interlining" gebruikt.

Het innovatieve boekingsplatform koppelt Eurowings vluchten aan andere luchtvaartmaatschappijen waarmee geen samenwerkingsovereenkomst bestaat. Eurowings klanten kunnen hun vluchten snel en gemakkelijk boeken met een enkele handeling. Ook draagt het nieuwe Eurowings platform het overstaprisico tussen onafhankelijk geboekte vluchten van luchtvaartmaatschappijen: mocht een klant zijn aansluitende vlucht missen, dan wordt de overboeking overgenomen door het Eurowings Flight Platform, zodat de klant niet met extra kosten wordt geconfronteerd.

Het Eurowings routenetwerk wordt door het Eurowings Flight Platform uitgebreid met talloze aansluitende vluchten tegen zeer aantrekkelijke prijzen: zo kunnen nu vluchten van Eurowings naadloos worden gecombineerd met vluchten van Norwegian Air Shuttle en SunExpress. Daardoor ontstaan geheel nieuwe aansluitende vluchten uit Scandinavië via Duitsland naar Mexico of van Turkije via Düsseldorf naar de Verenigde Staten.

Na de integratie van bekende leveranciers van mobiliteit zoals Flixbus en mytaxi in de app van de luchtvaartmaatschappij, is het Eurowings Flight Platform de volgende logische stap om eurowings.com als uitgebreide reisgenoot te positioneren. "We breiden eurowings.com stapsgewijs uit als Travel Companion, die in alle behoeften rond de reis voorziet. De naadloze koppeling van vervoersondernemingen op de grond en in de lucht is een essentieel onderdeel. Daarom verkopen wij nu ook tickets van luchtvaartmaatschappijen die ons aanbod via virtuele interlining aanvullen,” zegt Eurowings Digital directeur Oliver Schmitt.

Het nieuwe concept van de combinatie van luchtvaartmaatschappijen werd ontwikkeld in de Lufthansa Innovation Hub, de centrale digitaliseringseenheid van de Lufthansa Group in Berlijn, samen met deskundigen van Eurowings Digital en is de in zijn soort van een Duitse luchtvaartmaatschappij. De technologische basis voor het zoeken en combineren van vluchten van derden komt van het IJslandse bedrijf Dohop, één van de toonaangevende vernieuwers op dit gebied. In de loop van het jaar worden meer luchtvaartmaatschappijen in het Eurowings Flight Platform geïntegreerd en het beschikbare netwerk zo verder uitgebreid.