Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

14 november 2019
SloveniŽ voor het eerst opgenomen in Michelingids

 


De invloedrijke Michelingids richt zich op Slovenië. Gerenommeerde recensenten hebben een selectie van de beste Sloveense restaurants bezocht. In maart 2020 wordt de gids aan het wereldwijde publiek gepresenteerd.

Slovenië is al enkele jaren bezig om de Sloveense gastronomie actief te ontwikkelen en promoten. Zo was het opgenomen in de strategie voor duurzame ontwikkeling van Slovenië 2017-2021 en het actieplan voor de Ontwikkeling van marketing van Gastronomisch toerisme van Slovenië 2019-2023. Deze inspanningen hebben de afgelopen jaren geresulteerd in veel aandacht van wereldwijde media, de verwerving van de titel Europese gastronomische regio 2021 en nu dus de komst van de beroemde gastronomische gids.

Gwendal Poullennec, internationaal directeur van de Michelin-gidsen, legt uit: “Sinds de allereerste Michelin-gids bijna 120 jaar geleden werd gepubliceerd, is het onze missie geweest om de beste culinaire bestemmingen ter wereld te ontdekken. Slovenië is onmiskenbaar een van hen, vooral dankzij de overvloedige natuurlijke hulpbronnen waarmee ingrediënten van zeer hoge kwaliteit kunnen worden geproduceerd en vervolgens bereid door chef-koks in het hele land. " De opname van Slovenië in de Michelin-gids is een grote stap voorwaarts in de positionering van Slovenië als een gastronomische topbestemming voor de meest veeleisende gasten.

Foto: Msc. Maja Pak, directeur van Slovenian Tourism Board, en Romain Perrier, Michelin Sales and Marketing Director. Photo by: Nino Verdnik, Blenda