Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

Deel  

Kees-Jan van der Velden, APG Air Agencies

"APG heeft een netwerk in meer dan 150 landen"

 

APG Air Agencies vertegenwoordigt meer dan tweehonderd luchtvaartmaatschappijen wereldwijd. Kees-Jan van der Velden is directeur van APG Nederland, België, Scandinavië en Georgië en vertelt over de laatste ontwikkelingen binnen APG.

APG World Connect
“In November 2018 vond het netwerkevenement APG World Connect plaats in Monaco. Het was de tiende editie en een groot succes. Er waren in totaal 497 deelnemers, waarvan 72 airlines en 82 executives met 50 verschillende nationaliteiten. De aanwezige airlines varieerden van airlines met een groot intercontinentaal netwerk als United Airlines, KLM en Emirates tot airlines die zich vooral richten op binnenlandse vluchten, zoals Hawaiian Airlines, het Braziliaanse Azul en het Noorse Widerøe. Er waren inspirerende sprekers met uiteenlopende functies, waaronder astronaut Jean Francois Clervoy, Sir Tim Clark, CEO van Emirates en de minister van financiën en economie van Monaco, Jean Castellini.”

WestJet
“Sinds oktober 2018 vertegenwoordigen wij de Canadese airline WestJet in Nederland. Zij hebben tien nieuwe Dreamliners aangeschaft en willen hiermee meer Europese routes openen. In mei 2019 start WestJet met de nieuwe verbindingen Barcelona – Toronto, Parijs – Calgary en Parijs – Halifax. Ook komen er vanaf eind april nieuwe vluchten vanaf de Britse eilanden bij. Dit zijn vluchten van London Gatwick naar Halifax en Calgary en van Glasgow naar Halifax. Vanaf 30 april gaat de vlucht Dublin –
Halifax van start en vanaf 2 juni komt daar de verbinding Dublin – Calgary bij. Een andere airline die het erg goed doet is Vietnam Airlines. De markt voor Vietnam groeit. Vooral binnen Vietnam en omliggende landen heeft Vietnam Airlines goede tarieven. Ze hebben onlangs een nieuwe route geopend tussen Ho Chi Minh City en Quang Ninh. Ook hun langeafstandsvluchten vanaf Frankfurt, Parijs en London zijn erg in trek. Momenteel wordt er hard gewerkt om hun serivce naar een vijfsterrenniveau te tillen.”

Eigen NDC-platform
“APG is druk bezig zijn eigen NDC-platform te ontwikkelen, dat vooral kleinere airlines de mogelijkheid biedt om extra inkomsten te generen buiten de grenzen van hun eigen platform. Aangezien APG een netwerk heeft in meer dan 150 landen biedt het platform voordelen voor vele airlines.”