Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

4 september 2017
Interview Jesús Catalán Meneses - Mexico

 


Mexico steeg onlangs van de negende naar de achtste plek op de lijst van bestbezochte landen wereldwijd. Jesús Catalán Meneses, directeur van het Mexicaans Verkeersbureau in Parijs en verantwoordelijk voor België en Nederland, licht de populariteit toe.

Gaat het met de Nederlandse markt ook zo goed?
“Jazeker. Van januari tot juni dit jaar is er een toename van het aantal internationale bezoekers aan Mexico gemeten van 11,9 procent, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De Nederlandse markt doet goed mee,  die is zelfs met 16,4 procent gestegen. Daar heeft de nieuwe dagelijkse vlucht van Aeromexico ongetwijfeld aan bijgedragen. Mexico is een enorm land en hoe beter de bereikbaarheid, hoe meer de bezoeker kan zien. En Aeromexico verbindt Mexico-Stad met 46 binnenlandse bestemmingen.”

Waarvoor reist de Nederlander naar Mexico? 
“De combinatie van rijke tradities, idyllische stranden en een zeer diverse natuur. We hebben in Mexico duizenden archeologische bezienswaardigheden. De Maya’s, Azteken en vele andere eeuwenoude beschavingen fascineren toeristen. Wanneer je het historisch erfgoed bezoekt, zie je dat er geen sprake is van vergane glorie. De Maya’s zijn niet uitgestorven: de tradities leven voort, net als 62 andere inheemse bevolkingsgroepen in Mexico. Ook de natuur van het land is divers: 10 procent van alle bestaande dieren komt voor in Mexico. Ook daarvoor komen Nederlanders graag naar ons land.”

Mexico heeft nogal een omvang. Wat zijn de hotspots? 
“Momenteel is Vallarta-Nayarit een zeer trendy bestemming. Puerto Vallarta, aan de westkust in de staat Jalisco, is één van de favoriete Mexicaanse bestemmingen onder Nederlandse reizigers. Het is de geboorteplaats van tequila en mariachi-muziek en heeft betoverende stranden. In Riviera Nayarit, in de staat Nayarit, ligt de oorsprong van de fascinerende Huichol-bevolking, die beroemd is vanwege de felgekleurde kleding en kralen. Riviera Nayarit brengt luxe en natuur samen. Een bezoek aan beide strandbestemmingen is niet te weerstaan.”

Hoe gaat het met de e-learning Mexico bij ETravelTraining? 
“Goed! We zijn dankbaar dat zoveel Nederlandse reisagenten interesse hebben in de training. Wij erkennen de Nederlandse reisagenten als sleutelfiguren in de promotie van Mexico. We geloven in hun invloed en kracht, ze mogen trots zijn op hun bijdrage aan het succes dat Mexico momenteel ervaart in Nederland. Voorspoed in de toerisme-industrie is heel belangrijk voor veel Mexicaanse families. Ook namens hen: muchas gracias!”