Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

23 oktober 2017
Interview Marco Ammerlaan - Sunny Cars

 


4 vragen aan Marco Ammerlaan, Sales Manager Nederland bij Sunny Cars

Jullie richten je dit jaar op de high potentials, wat houdt dat in?
"High potentials zijn reisagenten die al vaak bij Sunny Cars boeken, maar waarvan we overtuigd zijn dat het met een beetje hulp nog beter kan. Niet alleen wij zien de potentie van deze reisagenten, ook vanuit het management is de overtuiging uitgesproken dat het goed gaat, maar nog beter kan. Tijdens de bezoeken die mijn collega’s en ik doen aan de reisagenten benadrukken wij de kansen die er nog liggen. Samen met de reisagent achterhalen we tot op bestemmingsniveau of de conversie goed is, want daar draait het uiteindelijk om. 1% meer conversie betekent een heleboel extra omzet."

Welke acties en activiteiten kunnen deze kantoren verwachten?
"Eigenlijk te veel om op te noemen. Naast een flink aantal acties die wij op ‘ketenniveau’ opzetten, zorgen wij er ook voor dat er branche breed activiteiten worden verzorgd. Zo organiseren we het komende seizoen weer 7 pubquizen door het hele land, verzorgen we ontbijtsessies, zijn we aanwezig bij tal van evenementen en zetten we incentives, events en winacties op. Het belangrijkst blijven echter de persoonlijke bezoeken die onze salescollega’s doen. Wij geven dan uiteraard allerhande tips & tricks, maar krijgen van de reisagent ook feedback over onze service en producten. En dat is onbetaalbaar."

Voor jullie toppers hebben jullie de Smile Society. Hoe bereik je deze status en wat zijn de voordelen daarvan?
"Elk kwartaal zetten wij de 100 leisure reisagenten die de meeste Sunny Cars hebben geboekt in het zonnetje. Dat doen we door ze 6 voordelen te geven: 10% extra agentenkorting, een exclusieve uitnodiging voor een evenement, een gratis kwartaalabonnement op Columbus Travel, speciale Smile Society incentives, kans op de Sunny Star Award én €500 aan gratis autohuur voor de beste verkoper van het jaar. Bovendien zijn de 4 beste verkopers zeker van een plaats op de jaarlijkse studiereis!"

Jullie zijn dit jaar met reisagenten naar Zuid-Afrika geweest?
"Jaarlijks organiseren wij een studiereis naar een toffe roadtrip-bestemming. Vorig jaar was dat Canada, nu Zuid-Afrika! We hebben een enorm geslaagde incentive achter de rug waarin wij, ondersteund door social media, vakpers en nieuwsbrieven 6 weken lang als hoofdprijs een plek op de studiereis naar Zuid-Afrika weggaven. De overige 4 plaatsen waren gereserveerd voor de nummers 1 t/m 4 van de Smile Society. Begin oktober heeft de reis plaatsgevonden! We hebben - uiteraard met een huurauto - een prachtige reis gemaakt langs een flink aantal hoogtepunten van Zuid-Afrika, met als kers op de taart een ballonvaart boven Drakensbergen."