Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

17 mei 2017
Key West Florida viert diversiteit tijdens Gay Pride

 


De Florida Keys is een groep van eilanden ten zuiden van Florida die met elkaar verbonden zijn door een snelweg, de Overseas Highway (US 1). Het meest bekende en populaire eiland onder toeristen is Key West. Dit eiland staat bekend om zijn prachtige zonsondergangen, bruisende nachtleven en onderscheidt zich van de rest Amerika doordat er een veel liberalere cultuur heerst. Vrije geesten, kunstenaars, hippies, schrijvers en homo’s voelen zich aangetrokken tot de relaxte levensstijl. Homoseksualiteit en transseksualiteit worden hier volledig geaccepteerd en dit maakt de bestemming favoriet bij LGBT-toeristen.

Key West Pride 2017
Dragshows, dancefeesten en een enorme parade gekleurd door regenboogvlaggen, behoren tot de attracties voor bezoekers van Key West Pride 2017. Dit jaarlijkse festiviteit, wat in 2017 plaatsvindt van 7 juni tot en met 11, viert diversiteit en gelijkheid.

Een hoogtepunt van het evenement is de cocktailcompetitie. Bartenders van verschillende LGBT-bars uit 17 Noord-Amerikaanse steden concurreren met elkaar om de titel beste bartender. De opdracht is om een originele Key West-cocktail te creëren die de creativiteit en de geest van het eiland weerspiegelt. De finale vindt plaats op zaterdag 11 juni om 19:00 uur in Duval Street; het hart van het LGBT-entertainmentdistrict. De Amerikaanse LGBT-ambassadeur Patrik Gallineaux is gastheer en met een paneel van beroemdheden beoordeelt hij de bartenders.

Naast de cocktailcompetitie worden er aan het eind van het vijfdaagse festival een Mr. en Miss Key West Pride geselecteerd.