Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

deel  

22 augustus 2019
Excursie tip: ‘airboatride’ door noordelijke Everglades

 


Sinds Delta Air Lines in mei 2019 de nieuwe rechtstreekse verbinding tussen Amsterdam en Tampa (Florida) lanceerde, heeft Florida de aandacht van de Nederlandse reisindustrie. Waar in het verleden Nederlandse reizigers vaak hun rondreis door Florida in Miami startten, om de combinatie met Orlando te maken, staat met deze nieuwe verbinding vooral de combinatie  St. Pete/Clearwater - Kissimmee /Orlando  in de spotlights. 

Travelution maakte gebruik van de rechtstreekse vlucht en reisde af naar Amerika’s ‘sunshine state’ Florida. Alhoewel er in deze periode ‘s avond ook best een forse onweersbui kan vallen zijn de temperaturen in juli en augustus zeer aangenaam en biedt Florida alle ingrediënten voor een ideale zomervakantie voor zowel kinderen als volwassenen.

Travelution aanrader
Een geweldige activiteit en tussenstop  ongeveer halverwege de route  naar attractieparkenhoofdstad Orlando, was de airboattour die wij maakten in de noordelijke wateren van de Everglades. Je kunt in meerdere plaatsen langs de snelweg door de Everglades een ‘airboatride’ boeken, maar wil je kwaliteit en veel beleving ga dan naar de site van Wild Florida Orlando.

Gatorpark
Het bedrijf biedt niet alleen goed georganiseerde boottochten, ook het ernaast gelegen ‘Gatorpark’  is een must do. In het Gatorpark vind je uiteraard een ruime selectie aan krokodillen en andere soorten reptielen (zoals enorme boa constrictors), maar ook andere dieren waaronder vogels, maki’s, luiaards en kangoeroes. Gedurende de dag worden op gezette tijden presentaties gegeven over de diersoorten, waarbij er veel uitleg wordt gegeven en de kinderen de mogelijkheid hebben de dieren van dichtbij te bekijken.

Zweven over het moeras
Een airboatride is een spannende, leerzame maar bovenal gave belevenis, zeker ook voor kinderen. Je glijdt met hoge snelheid over het water en over stukken moeras. Onderweg kom je roofvogels tegen (o.a. de machtige Amerikaanse zeearend met zijn witte kop en spanwijdte van soms 2 meter, reigers en ibissen) en als het meezit zie je tientallen alligators tot wel drie meter lang. De gids legt tijdens de tour veel uit over het gebied en de dieren. De Everglades vormen een beschermd natuurgebied en zijn het leefgebied van o.a. 60  diersoorten die met uitsterven worden bedreigd.

Tickets

  • Half uur airboatride: volwassene $29  / kinderen t/m 12 jaar $26  
  • 1 uur airboatride: volwassene $49,50 / kinderen t/m 12 jaar $41

De ticketprijzen zijn inclusief de toegangsprijs voor het Gatorpark.

Meer weten over het aanbod van Wild Florida? Ga dan naar: www.wildfloridairboats.com