Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

Deel  

2019 uitstekend jaar voor Duitsland

 

Tijdens de Vakantiebeurs in januari bleek uit het onderzoek van NBTC-NIPO dat Duitsland in 2019 wederom de belangrijkste buitenlandbestemming voor Nederland was. Michaela Klare, directeur van het Duits Verkeersbureau, reageerde verheugd op die notering en is tevens positief over het komende jaar.

“Wij zijn superblij dat we wederom voor Nederland de belangrijkste buitenlandbestemming waren in 2019. We zagen dan ook een toename van het aantal bezoekers met 3% bij accommodaties met meer dan 10 bedden. Het totaalaantal bezoekers nam tot oktober 2019 toe met 2,4% en we zijn ervan overtuigd dat we het jaar ook positief gaan afsluiten.”

“Ook over 2020 zijn we heel optimistisch. Er worden een aantal trends voorspeld die erg goed uitpakken voor Duitsland. Er komt meer interesse voor korte vakanties dichter bij huis, men wil minder vliegen en meer met de trein op vakantie. Daarvoor is Duitsland natuurlijk zeer geschikt. Ook andere factoren zaten en zitten mee: het weer van afgelopen jaar, de economie en het feit dat de gemiddelde Nederlander steeds ouder wordt. Duitsland gaat daar zeker van profiteren. Ook aan de behoefte om meer off the beaten track te reizen kan Duitsland voldoen. Een hoop regio’s zijn al wel bekend, maar Duitsland heeft zeker nog onontdekte plekken te bieden, vooral in het zuiden en oosten. Er is enorm veel keuze.”

250 jaar Beethoven
“Op cultureel gebied is Duitsland eveneens zeer divers. Duitsland is voor de rest van de wereld een zeer belangrijke cultuurbestemming, omdat het aanbod zo groot en afwisselend is. We hebben operahuizen, architectuur, musea, UNESCO Werelderfgoed: voor ieder wat wils. Uiteraard zetten we in 2020 vol in op 250 jaar Beethoven. Muziekland Duitsland wordt een groot thema. Naast de actieve wandel- en fietsmogelijkheden natuurlijk.”