Cookies van Travelution
Deze website maakt gebruik van cookies om zo goed mogelijk te functioneren en de gebruiker de beste ervaring te bieden.

Deel  

Herfstsfeer in Center Parcs Les Ardennes

 

Center Parcs Les Ardennes ligt in Vielsalm, België en zoals de naam van het park al weggeeft bevindt het park zich in de prachtige Ardennen. Travelution bracht op uitnodiging een weekend door in Center Parcs Les Ardennes. De Ardennen worden niet voor niets ook wel de ‘groene long’ van België genoemd. Ons bezoek in het najaar leverde mooie plaatjes op. De herfsttinten waarmee het landschap was gekleurd lieten een adembenemende indruk achter.

Volledige renovatie
Center Parcs Les Ardennes is eigendom van de Franse groep Pierre & Vacances – Center Parcs. Het vakantiepark kreeg de afgelopen jaren een complete make-over dankzij een investering van maar liefst 24 miljoen euro. Zo zijn met name de 350 cottages compleet gerenoveerd en voorzien van alle gemakken die je van Center Parcs gewend bent. Wij verbleven in een VIP-cottage, een luxe cottage met een privésauna en dagelijkse broodjesbezorging.

Activiteiten voor jong en oud
Paul Renders (Managing Director van Center Parcs Nederland en België) en Damien Wibin (General Manager van het park) verzorgden een presentatie in het eveneens compleet vernieuwde kasteel van het park dat nu dienst doet als vergaderlocatie. Hierin werden onder andere de vele activiteiten belicht die op en in de omgeving van het park te doen zijn. “Center Parcs Les Ardennes biedt een brede waaier aan activiteiten. In de overdekte Action Factory kunnen kinderen en hun ouders urenlang bezig zijn met de BALUBA voor de allerkleinsten, minigolf met een glow in the dark-ruimte, een klimmuur, boogschieten, speleologie en het laser labyrint. Andere voorzieningen zijn het Aqua Mundo-zwembad met de populaire Duo Racer glijbaan, de Market Dome, het uitgebreide horeca-aanbod en de gloednieuwe bowlingbaan”, aldus Renders.

Omgeving
Ontdek in de omgeving van het park naast de prachtige natuur onder andere de watervallen van Coo, het Meer van Les Doyards, het circuit van Spa-Francorchamps en de verschillende pittoreske dorpjes in de nabijheid van het park. De mooie natuur rondom het park is zeer geschikt voor fietsliefhebbers en wandelaars. Zo zijn er in de omgeving diverse fiets-, mountainbike- en wandelroutes. Houd er rekening mee dat de Ardennen erg heuvelachtig zijn en onze stadsfietsen hiervoor minder geschikt zijn. Adviseer daarom om fietsen op het park te huren. Ook in de winter is het park aan te raden, wanneer het gesneeuwd heeft kan er gelanglauft en geskied worden in het gebied.

Lees meer in ons januarinummer.